Product systemen voor afvalmanagement
 

HACCP

Uitbarstingen van voedsel-gerelateerde ziekten halen wereldwijd de voorpagina's. De kosten die toegeschreven worden aan slechte hygiëne zijn hoog; letsel en overlijden door voedselvergiftiging, verminderd vertrouwen van het publiek in voedselverwerking en hogere kosten.
Wetten aangaande voedselveiligheid variëren, maar de hoge eisen zullen u helpen eraan te voldoen. Wetgeving heeft ertoe bijgedragen dat er systematische methoden gecreëerd zijn voor het identificeren en verminderen van de risico's in voedselveiligheid; de meest bekende is de HACCP -ofwel "Hazard Analysis Critical Control Points". HACCP stuurt professionals in de voedselbranche bij het veilig behandelen van voedsel en aanverwante gebruiksvoorwerpen.

Producten van Rubbermaid® zijn speciaal ontworpen met de door HACCP geïdentificeerde "CCP's" of "risicopunten" in gedachten, om te helpen om juiste handelingspatronen te versterken en potentiële problemen in uw werk aan te pakken.

Waarom voldoen aan HACCP richtlijnen?

  • Ter voorkoming van voedselbesmetting tijdens het voedselverwerkingsproces.
  • Ter voorkoming dat onveilig voedsel een voedselverwerkingsproces verlaat ( dit proces kan variëren van een verwerking in een voedselproductiebedrijf tot een voedselbereiding in een restaurant ).

Hoe gaat het in zijn werk?

  • 1. Beoordeel de risico's Deze kunnen zijn:
  • -Biologische (b.v. Salmonella)
    -Fysieke (b.v. glas in het eten)
    -Chemische (b.v. chemische schoonmaak)
  • 2. Identificeer de Critische Controle Punten (CCP's).
  • 3. Stel kritische grenzen vast.
  • 4. Bewaak de controle van de CCP's.
  • 5. Bepaal vooraf de te ondernemen corrigerende acties.
  • 6. Stel procedures op om te controleren of het systeem werkt.
  • 7. Stel een systeem op voor het vastleggen van de documenten.

 

De 7 HACCP stappen met Rubbermaid® oplossingen.

De volledige range van Rubermaid® producten voor voedselverwerking, schoonmaak en afvalmanagement, is ervoor gemaakt om optimale voedselveiligheid te bieden en uw kwaliteit en reputatie hoog te houden.

     

  • A. Goederen ontvangst:

    Problemen:
    • Langzame afhandeling van goederen kan leiden tot afname van de temperatuur.

    Rubbermaid® oplossingen:
    • Snelle en efficiënte afhandeling met dollies en trucks - Platform Trucks.

     

  • B. Bulk opslag van ingrediënten:

    Problemen:
    • Bevuilde materialen.
    • Onjuiste product opslag.
    • Open verpakkingen.
    • Besmetting en bederf voor gebruik.

    Rubbermaid® oplossingen:
    • Houdt ingrediënten droog en veilig van externe besmetting - Voorraadcontainers.
    • Kies gepaste containers in maat en materiaal ( Polyethyleen materialen zijn makkelijk wasbaar ) - GreensKeeper®.

     

  • C. Voedselbereiding en kleine opslag:

    Problemen:
    • Verkeerde voedselbewerking: Te lang in contact met lucht.
    • Kruisbesmetting in gekoelde ruimtes.

    Rubbermaid® oplossingen:
    • NSF gecertificeerde bereidingswagens voor bereiding en opslag - Bereidingswagens.
    • Georganiseerde voedsel opslag in transparante ruimtebesparende containers GN bakken - Vierkante ruimtebesparende containers.
    • Optimale opslag van GN bakken in Max Racks - Max Racks.

     

  • D. Koken:

    Problemen:
    • Metalen pannen deuken, waardoor bacteriën zich kunnen ontwikkelen.
    • Kookinstrumenten kunnen tijdens het koken smelten of kapot gaan, dit veroorzaakt fysieke besmetting.

    Rubbermaid® oplossingen:
    • Van voedselvoorbereiding tot koken. Een GN bak voor alle handelingen - Gastronorm® bakken.
    • Hittebestendige spatels en schrapers bieden mogelijkheid om op een veilige manier te koken en warm voedsel te bereiden - Hittebestendige spatels.

     

  • E. Transport en serveren:

    Problemen:
    • Transport: Onjuist werkende isotherm containters beïninvloeden de warm / koud werking.
    • Gedeukte metalen voedselpannen vormen een bron voor bacteriënophoping.

    Rubbermaid® oplossingen:
    • Tranport: ProServe™ Isotherm Draagtassen en CarterMax™ Isotherm Containers garanderen een optimaal behoudt van temperatuur - ProServe™ Isotherm & CarterMax™ Isotherm.
    • Harde en zachte GN deksels beschermen de inhoud van fysieke besmetting - Gastronorm® bakken.

     
  • F. Afvalbeheer:

    Problemen:
    • Onjuiste afhandeling van afval kan resulteren in kruisbesmetting door contact met afval.

    Rubbermaid® oplossingen:
    • Step-On Containers handen met vrije bediening voorkomt contact met afval - Step On Container.

     

  • G. Schoonmaak:

    Problemen:
    • Moeilijk te verwijderen voedselresten op metalen pannen: opbouw van bacteriën.
    • Verkeerde kookattributen: inefficiënte schoonmaak.
    • Het niet desinfecteren van de kookruimte na gebruik.

    Rubbermaid® oplossingen:
    • Van voedselvoorbereiding tot koken. Een GN bak voor alle handelingen
    Anti-aanbak of anti-vastklevende PC of GN bakken - Gastronorm® bakken.
    • Microvezel vlakmopsysteem zorgt voor snelle en efficiënte schoonmaak en desinfectering - Vlakmop systeem.
    • Kleur gecodeerde materialen.